perjantai 12. heinäkuuta 2013

Kesäpäivä Tampereella

Kesälomaan kuuluu hauskat päiväretket, joten päätin ottaa alkuviikosta Pendolinon alle ja suunnata päiväksi Tampereelle. Ensimmäisen kesäretken kaupunkiin tein viime vuonna ja kyllähän tuo vierailu kuuluu ehdottomasti kesään. Tässä siis tunnelmia kiireettömästä kesäpäivästä Tampereella. 



Koskipuisto on kyllä kaunis!

Puistoilua, jee!

Muistin menomatkalla, että Vapriikiin oli juuri auennut Kiinan terrakotta-armeijaa esittelevä näyttely, joten ajattelin, että on aika nähdä jotain uutta. Suosittelen ehdottomasti - harvoin sitä saa maailman ihmeitä tänne kotimaahan näytille. On muuten kiehtovaa ja ihmeellistä, että Kiinan ensimmäisen keisarin varsinaiseen hautakumpuun ei ole vielä tänä päivänäkään voitu mennä sisälle. Vieläkään ei ole keksitty kuulemma keinoa estää hapen tuhoava vaikutus mm. puuosiin, kun noihin luolastoihin kaivauduttaisiin, erikoista.




Legendaarisia sotilaita. Näistäkin patsaista lähtivät kuulemma heti hapen vaikutukseta värit,
kun ne kaivettiin maan pinnalle,

Hiukset ja kasvot on muotoiltu käsin.




Pronssiset vaunut.

Esillä oli myös muuta esineistöä, kuten tämä upea kivihaarniska.


Täyskokoinen hevos-patsas.

Entinen konepaja Vapriikki on myös itsessään vaikuttava rakennus.

Näkymä koskelle Vapriikista.

Kävin vielä samalla kurkistamassa vakituiset näyttelyt. Yläkerrasta löytyy mm. koko perheen unelma, kenkä-, lelu- ja jääkiekkomuseo. Kaikille jotain - isän kärsivällisyys läpi kenkä- ja lelumuseon palkitaan lätkällä, nerokasta ;)


Malleja eri vuosikymmeniltä.


Nostalginen lelumuseo.

No niin, lätkää tähänkin blogiin.

'Kannustin' nuorena Mighty Ducksia, koska joukkueella oli hienoin logo :)

Stanley Cup -sormus. En tiennytkään, että lätkässä harrastetaan bling bling asusteita... Arty sanoisin.

Tietenkin on myös hauskaa käydä keskustan kaupoissa, Koskikeskuksessa, Hämeenkadun liikkeissä ja Finlaysonilla. Ja tietenkin Tampereen klassikossa, Cottonissa. Huomasin muuten, että Finlaysonin pihassa ollut liike on hävinnyt ja nyt palvelee vain tuo Koskikadun liike.


Oli myös pakko piipahtaa Super Mukavassa, sen yhteydestä löytyy myös nykyään Vintage Garden.


Vintage Gardenin valikoimasta löytyy vaikka mitä aarteita, joilla on tarina.

Myös Wayne's Coffee on tehnyt paluun.

Lounaan nautin tietenkin kauppahallin Neljä vuoden aikaa -ravintolassa. Lounaslistalta valitsin grillattua naudankuvetta, chilivoin ja rustique-perunoiden kera.


Herkkua oli, jälleen kerran!

 Päiväkävely poikkesi myös Laukontorin hienoihin maisemiin.


Kannattaa pistäytyä torin kupeen Sisutusliike Kantriinaan.

Iltapäivän taukopaikka oli tietenkin Vohvelikahvila Ojakadulla. Onnea on istua tuossa miljöössä arkipäivänä vohvelista nauttien. Tällä kertaa emme jaksaneet Maddyn kanssa kiivetä Pyynikkiin hakemaan eväsmunkkeja...


Myös pieni matkalainen sai palkkion, nam kermaa!

Oli kuulemma hyvää myös hänestä(kin).

 Testasin myös Kahvila Valon paikan päällä paahdettua kahvia.



Tuliaisiksi talon omapaahtoa.

Harmittelin, että Koskipuistossa ei ole mitään kivaa terassia, jossa voisi istuskella. Matkalla kohti juna-asemaa muistinkin toisen puolen Irkku-pubin Ruby & Fellas, joka täytti ainakin maisematarpeen.
Niinpä istahdin vielä siihen katsomaan koskea ja kaupungin vilinää. Täytyy muuten sanoa, ehkä vähän rohkeasti, että Tammerkoski on ehkä kauniimpi kuin Aurajoki. Ainakin nyt se virtasi ihailtavan puhtaana ja voimakkaana.

Paikasta löytyi ainoaa olutta, jota pystyn juomaan, Ginger Joeta - kannattaa maistaa.

Maddyä alkoi väsyttämään jo pitkästä päivästä ja hän kuorsasikin onnellisesti koko paluumatkan.

Maddy on muuten monessa kuvassa laukussa sen takia, että ne on otettu ruokapaikoissa ja kaikki eivät aina ymmärrä varsinkaan sisällä pienempää asiakasta.

Oli kyllä taas ihana päiväretki, suosittelen ehdottomasti! Edellisen reissun osittain samojakin tunnelmia ja vinkkejä löytyy täältä. Kannattaa myös kurkistaa Lilyn toimituksen tuore vinkkipostaus!


36 kommenttia:

  1. Upeita kuvia! Kuukauden paras laukkukuva on ehdottomasti tuo viimeinen, jossa Maddy istuskelee laukussa!! :D

    VastaaPoista
  2. Hih, hauska tuo Stanley Cup- sormus, ajatella että joillakin on niitä peräti 5 ;) Ihania kesäisiä kuvia ja mukava päivä näyttää teillä olleen Maddyn kanssa. Hän on kyllä niin söpö syödessään vohvelia ja istuskellessaan laukussasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, en olekaan aiemmin törmännyt tuollaiseen sormukseen... :)
      Oli kyllä kiva päivä, juuri sitä mitä kaipasin ja hain. Aurinkoista viikonloppua!

      Poista
    2. Aurinkoista viikonloppua sinulle myös Mikko !

      Poista
  3. Onpas ihana retki ja ihana Maddy! <3 Pitää ottaa sinusta mallia ja uskaltaa jatkossa lähteä reissuun IHAN YKSIN. Ei aina tarvitse olla toinen puolikas matkassa jos haluaa lähteä jonnekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin vakiomatkaseura ja toinen puolisko ovat töissä. Olisi toki kiva mennä seurassa, mutta välillä tekee oikein hyvää mennä yksinkin - on siinäkin ehdottomasti puolensa :)

      Poista
  4. Ihania kuvia ja kiva, että Maddykin sai maistaa herkkuja :) Pitää kyllä ehdottomasti mennä itsekin vohvelille tämän kesäisellä Tampereen vierailulla!!

    -hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, vohvelikahvila on mahtava ja kesäinen Tampere muutenkin!

      Poista
  5. Tosi kiva reissupostaus, tässähän on ihan täydellinen konsepti kopioitavaksi!
    Hauska combo tuo kenkä-lelu-lätkänäyttely!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Suomessakin riittää vaikka kuinka mahtavia kohteita!
      Joo, tuo oli aika hyvin rakennettu näyttely :)

      Poista
  6. Ihanaa, että oli kiva päivä Tampereella! :) Näin tamperelaisena harmittaa, etten useinkaan jaksa tarkistaa museo- tai taidenäyttelytarjontaa, joka täällä on kuitenkin ihan hyvä. Vuoden nuoren taiteilijan näyttelyn olen kyllä yleensä käynyt katsomassa, se kun on vielä opiskelijalle ilmainen/vähärahainen :) Vierailit näemmä monessa suosikkipaikassani: Valo on ihanan tunnelmallinen (näitkö terassin?), vohvelit nyt vaan on ihan must samoin kuin Neljä vuodenaikaa -lounas ja Ruby's on vaihtelevine esiintyjineen kiva paikka myös iltaisin. Teen ystävälle suosittelen lisäksi kahvila Runoa ja jätskinhimoiselle Siperian "alakerrasta" löytyvää jäätelöbaaria. Myös Muumilaakso kannattaa tarkastaa, jos muumit vähänkään aiheena kiinnostavat.

    Mun pitäisi tehdä samanlainen reissu Helsinkiin, kun yleensä stadissa ollessani kiertelen vain ne tutut ja turvalliset paikat. Esimerkiksi Ateneumissa en ole ollut aikoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No harvemmin sitä tule itsekään Helsingissä käytyä noissa näyttelyissä. Jotenkin toisessa kaupungissa se on paljon kivempaa ja varsinkin, kun sattui noin kivat näyttely. Muumilaaksossa olisi kyllä pitänyt käydä samoin Sara Hildénin taidemuseossa.
      Joo istuin juuri Valon sisäpihan terassilla ja kävin kurkkaamassa myös Runon samalla kuin olin vohvelilla. Kyllä siellä riittää vaikka mitä kivoja paikkoja! Tuo jäätelöbaari pitää myös ehdottomasti testata!
      Matkailu avartaa .)

      Poista
  7. Kuvalla oli melkoinen voima. Meillä on tehty kahtena päivänä vohvelikuvan innoittamana pannukakkua, ahvenanmaalaista ja perus. Olisin tehnyt aamupalaksikin, mutta kananmunan pääsi loppumaan.

    Ja mitä pussista paljastuukaan ? Olen aina innostunut muovipussien sisällöistä. Froteinen ranneke ?

    Mun on pitänyt mennä katsomaan sotilaita paikan päällä, mutta sekin on jäänyt. Ja nyt varmaan jääkin. Nythän on paljon helpompaa, kun ukkoja löytyy läheltä. Tamperehan on tosi lähellä vrt pitkää lentoa.

    Kuinkahan usein tuli käytyä aikoinaan Kaisaniemessä Wayne´ssä aikoinaan ? Siellä oli tosi isot muffinssit, vieläkin muistan. En ole yhtään kahvi-ihmisiä, mutta cappuccino oli hyvää ja isot mukit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hauskaa, anna hyvän kiertää :)
      Heh heh - tuo oli hyvä. Heillä ei ollut sellaisia, höh. Mutta päivitin uuden Klubi-pussilakanasetin, kun edellinen on tullut jo tiensä päähän. Myös Emile-pellavapussilakana olisi onnea.
      Nyt siis ainakin Tampereelle - vohveleita & patsaita! Ja Cottonissa olisi ollut muuten kivoja Marc By Marc Jacobsin rannekkeita ;)
      Wayne's on ainakin kodikkaampi kuin Aschan...

      Poista
  8. Hauska katsoa Tamperetta kesäreissukuvista :) Täytyypi varmaan lomalla kierrellä joitakin päiviä ihan kotinurkkia ;)

    Ihania kuvia Maddystä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Tampere on kyllä kiva paikka, jäin monesti tuijottamaan lumoutuneena kosken virtaa enkä kyllästy Tampellan miljööseen varmaan koskaan.

      Poista
  9. Kiitos hyvistä kuvista ja tarinasta, oli todella mukava katsella ja lukea blogiasi. Hyviä vinkkejä, mikäli sattusi pääsemään tänä kesänä Tampereelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiva kuulla, että postaukset ilahduttavat :) Kannattaa ehdottomasti käydä, tosi kiva paikka ja kesämatkailu Suomessa on parhautta! Haet Pyynikin kahvilasta Suomen parhaita munkkeja sinne jumppastudioon evääksi - rennosti vain :) Aurinkoista viikonloppua!

      Poista
  10. Hauskaa, paikat lemppareita myös minulle käydessäni Tampereella. Kauppahallin Neljä Vuodenaikaa melkein aina lounaspaikkanani.

    Terrakotista vielä sen verran, että ostin Taiwanista kyseisiä herroja matkamuistoiksi ja vajelin niitä kotimatkallani, kuin suuria aarteita. Ehjinä tulivatkin Suomeen asti, mutta yllätys oli suuri, kun samoja herroja löytyi Kodin Anttilasta pilkkahinnalla....:O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin - suuntaan tuonne aina lounaalle!
      No mutta ehkä ne Kodin1-patsaat eivät ole ihan samoja. Ja onhan niissä tuomissasi tuo tarina ja muisto matkalta, joka tekee niistä tärkeämpiä :) Myös tuolla Vapriikin museokaupassa oli vastaavia ja seisahduin hetkeksi miettimään sellaisen hankintaa. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että meillä on jo tasot aika täynnä...

      Poista
  11. Ensi viikolla päiväretki Helsinkiin. Mikä olisi kiva lounaspaikka? Viime käynnilläni kävin Raffaellossa lounasaikaan ja palvelu oli todella huonoa...Palautteen heille siitä annoin ja sain hyvitykseksi 10 euroan lounassetilin, joka sitten jäi kuitenkin käyttämättä.

    Della Margassa pitää käydä katsomassa Chanelin balleriinoja. Ovat olleet toivelistallani pitkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho. No esim. Tori, Rafla, Maxill ja Bar 9 ovat aika kivoja - kannattaa kurkata.
      Noista ei ainakaan pitäisi jäädä pahaa makua suuhun :)

      Kannattaa katsoa, mitä Dellasta löytyy! Samoin kannattaa käydä myös Collage the Shopissa & Nina'silla (alelöytöjä...), Luxbagissa (Lanvin ja Givenchyn laukut ovat juuri tulleet), COS:illa, LV:llä, Beamissa, Gaudetessa... Ihanaa päivää täällä - ehkä törmätään! :)

      Poista
    2. Kiva, helteinen päivä takana Helsingissä. Kiitos, Mikko vinkeistä. Löysin uuden tuttavuuden Cos vaatemerkin. Mukaan lähti pari mekkoa. Yksi mekko jäi sen verran vaivaamaan, että piti se tilata Cossin nettikaupasta kotiin tultuani.

      Nina`s putiikissa kävin myös ihastelemassa Chloen Susanna bootseja ja nekin ovat nyt tulossa pienellä alella Farfecthiltä.

      Kaikkea ihanaa löyty ja päivä oli todella helteinen. Täytyy tehdä uusi matka pikapuoliin....Mikkoa ei vaan näkynyt katukuvassa:)

      Poista
    3. Kiva, että vinkeistä oli hyötyä ja oli hauska päivä! :) COS:ilta löytyy kyllä aina kaikkea kivaa. Hauskinta huvia on pyöriä juuri näissä kaupoissa.

      Poista
  12. Ihana Maddy Tampereella :) Hän on niin suloinen!!

    VastaaPoista
  13. Kiva lukea reissupostauksia, etenkin kun itselle Tampereen tuntemus on jäänyt itsellä hieman hunningolle.

    Ja voi tuota teidän Maddya <3 Rapsutuksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No itsekin 'opiskelin' noita tärppejä juuri viime kesänä :) Mene ihmeessä käymään jos ehdit!
      Samoin sinne Sissille! :)

      Poista
  14. Voi vitsit, jä mä kun luulin "tuntevani" Tamperetta, tässä tuli vaikka ja mitä uusia vinkkejä, kiitos! Tuo terrakottanäyttely näytti hienolta, pitäisiköhän sitä suunnittelemani Hangon-reissun sijaan funtsia Tamperetta?

    Ja ihana seuralainen sulla oli mukana, nuo korvat ovat tajuttoman söpöt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, no mutta hauskaa, jos pystyin antamaan uusia vinkkejä! Käykää molemmissa kaupungeissa! Hangossa olisi ihanaa päästä itsekin käymään. Joo, Maddy ainakin kuulee ja näkee (ja haistaa) kaikken ruokaan liittyvän ;)

      Poista
  15. Aivan mahtava postaus omasta kotikaupungistani! Enpä olisi itse saanut näin hienoa aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla on niin kivoja paikkoja, että niistä saa helposti kivat kuvat! Oli ihanaa käydä siellä!

      Poista
  16. Les 4 saisons on kyllä loistava! Olen suunnitellut toista kesäreissua Tampereelle, mutta siitä taitaa kohta tulla syksyreissu, sillä työ- ja opiskelukiireet painavat sen verran hurjana päälle.;) Ja voi miten hurmaavat ovat nuo kuvat Maddysta!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kaupunkiretket ovat kyllä kivaa vastapainoa syksymmälläkin! Tsemppiä kiireisiin, toivottavasti ehdit rentoutuakin välillä! :)

      Poista

Hauskaa, että jaksoit jättää kommenttia, se piristää aina! :)
Thanks for the comment, I really appreciate it! :)